Hakefjorden Cup 2019 


Hakefjorden Cup har under många år vart en mycket viktig tillställning för fler talet av oss, inte minst sagt som butik och arrangör, Hakefjorden Cup 2019 fyllde 37 i år. Havsöringen var knepig och lurig men mot dagens slut hade ett gäng fina rapporter dykt upp och cupen bjöd på spänning hela vägen in till slutet av dagen. Som vanligt var det fina priser som stod på spel, 10 000 kr för land/team kategorin och 10 000 kr för båt/team kategorin. 


Fighten om priserna blev hård och tekniken bakom alla olika fiskeformer sattes på prov, slutet var spännande då dagen skulle avgöras in i sista minut, precis som ett avsnitt av Pikefight eller Perch Pro, allt kan hända de sista 30 minuterna.


Skall man lägga ett sista kast eller borde man avsluta och hoppas på att havsguden Poseidon är på just min sida idag. Nerverna och tankarna är många när du står där på Solliden för att invänta resultatet med alla andra duktiga fiskebröder och systrar. 

Hakefjorden Cup 2019


En dag som för många andra, en vanlig dag, är inte en vanlig dag för oss på Björns Fiske och Jakt, för oss betyder det 37 år av tradition 37 års av hårt arbete, Ett koncept som för oss betyder mycket precis som för många av deltagarna som år efter år siktar in sig på priset som skall delas ut.


Idag var det många som deltog, många som lever för sitt fiske.


Dagen började lite segt för alla, vindarna var med oss under tävlings dagen men! Veckan innan var vindarna och vädret inte med oss, vattnet var lite kallt och vindarna isade och frustrationen var stor, men den 27 april visade det sig att moder natur ville ge oss en chans.


Rapporterna började trilla in fisk efter fisk men det skulle dröja ett tag till innan vinnar fisken skulle presentera sig. Med alla dessa duktiga team och enskilda personer som deltog och alla olika tekniker som skulle övas i praktiken på blodigt allvar idag, det fanns aldrig några tvivel över att idag var dagen.


Björns personal inväntade ivrigt tillsammans på Solliden efter den vinnade fisken, men än fick vi inte in någon rapport, det skulle visa sig dröja.


Halva dagen har gått och Hjalmar som är Björns Fiske och Jakt ansikte ut och en passionerad fiskare, fick höra gång på gång att det var många som tappade större fiskar, att många upplever att fisken är försiktig och nypper flugorna i skärten. För att sedan försvinna in i de blå.


Deltagandet var högt och moralen lika så bland alla som deltog, team som Abu far och son, Westcoastflysilver, Bfj Pro team, Team fäsk, Besakungen många kända personer av oss som ofta deltar, berättar att det har vart jätte kul att tävla i år, trotts den smarta och luriga öringen i vattnet, en sak som alla berättade åter igen var att man såg stor fisk drillade stor fisk men tappade fisk. ( det tror vi på eller hur? )


Men skillnaden från dem andra åren har vart enorm allt fler deltagare söker sig ut till Hakefjorden Cup allt fler samlas för en after fisk samling på Solliden,  det visade sig som på inledande text att allt skulle avgöras den sista 30 minuterna på Cup dagen. Så som man ser på tv eller på youtube när det skall filmas. 


Då kom den slutliga rapporten in, fisken vart fångad och där med hade vi en vinnare, alla som hade samlats på Solliden väntade ivrigt för att få höra vem som fångat störst fisk.


Vem har hur eller var fångat den. Det kläcktes några skämt om att någon vart o köpt fisken i Fiske bilen men vi vet alla att så vart inte fallet, 


Den stora skillnaden för oss i år jämnfört med föra året , är den stora gemenskapen som dena Cup dag bidrar med, unga som äldre umgås och berättar om sitt fiske.

Vi vet att fisken växer för varje gång berättelsen åter berättas men vad gör det, när man ser glädjen hos alla.


Vi ser redan fram emot nästa år 2002 Hakefjorden Cup.

Är du med oss nästa år.


Välkommna in allihopa!!!


Följ oss på facebook

Strandvägen 14

444 31 Stenungsund

+46303 843 40